Premiär


Nu har jag inte skrivit på hela veckan märker jag.
Jag hinner aldrig sitta vid datorn i veckorna efter att jag tränat .

Veckan har väll varit som vanligt . Jobb och träning. Träningen går bra. kanske för bra;)
Igår, lördag, var jag med Kim, Emma, Carro och Eje på stan och åkte lite raggarbil:D premiäråket. Det var underbart :D men kallt.. Emma och hennes syster Carro tyckte jag blivit liten. hehe vill ju inte bli för liten ;)
På dagen på lördagen var jag och Linnea och Carro på stan . Jag skulle kolla efter ett par byxor på Sivletto. men de var antingen för stora eller för små . det suger faktiskt att ligga mellan två storlekar :( så nu måste jag gå ner lite till så jag kan köpa kläder hehe.
Men det känns kul att så många märker att jag gått ner i vikt. och ändå är det "bara" 5 kg :O men jag har väll mycket muskler ;)

Idag åt jag och Linnea våfflor hemma hos mamma mums :D

Annars händer inte speciellt mycket.
sommartid nu. och jag känner mig tröttare än någonsin.ska nog lägga mig och vila lite.

puss hej / Sweet Em



Söndag


Då var denna vecka snart slut då. Tiden går så himla fort man hänger inte med.

Jag har inte kunnat träna sen i torsdags. Har börjat känna mig förkyld och ont/knasig i halsen :( Jävla skit. Jag vill ju träna.

I lördags var jag, Linnea och Helene från jobbet på Vernissage på Moderna Museumet. Det var en vernissage där barn och ungdomar från åldern 1-18 år fick ställa ut olika verk. Barnen från jobbet ställde ut. Det var jättekul att se. Vi träffade på en massa föräldrar och barn från jobbet också ..Vi gick även på de andra uställningarna. Dock konst som jag inte riktigt förstod mig på. Konstiga filmer, husmodeller m.m. Jag förstår iofs inte konst överhuvudtaget. Hur mycket jag än försöker. Men lite intressant var det ändå :)  
Riktig konst som jag förvisso förstår mig på är naturen ! och även gamla hus och byggnader. Jag kan gå omkring i timmar och bara titta på husen. Stockholm är bra vackert! Det är bara att lyfta blicken så ser man :)

På kvällen var jag och Linnea till Anette och Jonas och Tristan på middag. Det var trevligt. Fick paket ;)

Det har dock varit enb omtumlande vecka och helg :/ Har fått reda på saker som gör så att livet inte kommer vara det samma :/ Mer säger jag inte.

Idag har jag plockat ordning och rensat garderoben. Det är otroligt vad mycket kläder och saker man samlar på sig egentligen. Tre kassar blev det. Plus att jag har två kassar sedan innan med kläder som bara har stått. Mamma kommer hit så ska vi gå till Stadsmissionen med grejerna och ta en promenad också :)

Hej så länge


Morgonpigg


Idag har jag varit riktigt hurtig ;)
Jag sprang ca.20 min i morse innan jobbet.Det gick bra . Men blev ganska så trött efteråt när jag kom till jobbet kände jag. Hade gärna lagt mig ner och vilat en stund efteråt;)
Sedan har vi haft APT idag så tränade på gymmet efter det. Styrketräning; axlar, bröst och triceps. Det gick också bra börjar ta sig nu;)

Väl hemma fick det bli en proteindrink. Mums :D
Nä nu så blir det sängen. Borsta tänderna först. noga;)

Imorgon ska jag göra ett cykeltest på Karolinska sjukhuset. Jag får ju så väldans hög puls ibland :/ särskilt på spinning. och som är svår att få ner. Har ju haft hjärtproblem förr så likabra att kolla upp det.

Sedan är det inte långt kvar till helg.skönt!

Onsdag morgon kl. 07.10


Fortfarande under ombyggnad


Min blogg är fortfarande under ombyggnad. Men den får se ut såhär så länge :)

iih jag känner mig glad idag :) Så skönt att det är över nu! *peppar peppar* Men vet inte varför jag känner mig så glad riktigt. Känns som att jag går och ler hela tiden och som om allt ont och oron i magen sakta men säkert rinner av mig . Och som om lugnet och harmonin börjar bosätta sig där istället. 
Det ordnar sig alltid, som lilla pappa alltid säger <3

Idag har jag varit hos tandläkaren igen. Lagade ett hål och det gick bra. Min tandläkarskräck börjar sakta men säkert att försvinna känner jag. Nu kommer jag vara jättenoga med mina gaddar och borsta noga, skölja med flour morgon och kväll och ta tandråd varenda dag. Man ska vara rädd om de tänder man har :)

Mamma följde med mig till tandläkaren som ett litet stöd sedan var vi och tog oss en varsin kaffe. Mamma vanlig kaffe och jag Kaffe Latte . Vanligtvis så brukar jag ej dricka kaffe tål inte koffein egentligen kan bli väldigt deppig men känner mig glad idag för övrigt så ska nog gå bra;)
Vi köpte med oss sallad från salladsbaren på Willys. Dock har bedövningen inte släppt än :/ så trots kurrande mage så får jag vänta ett tag till.

Jag har idag mätt mig igen. Det var tyvärr inte så väldans stor förändring förutom någon cm här och där. och ett kg till har jag gått ner om jag gjorde rätt med vågen (den är felinställd så man får räkna bort 4 kg). Men det går sakta men säkert neråt iaf ;) Dagen började bra iaf. Ewa på jobbet sa till mej idag :"åh du har verkligen blivit smalare. du försvinner ju mer och mer". och Helena sa :"Det syns verkligen att du gått ner i vikt". Så frågade hon vad jag gör för att lyckas ;) iih glad :) 

Jag har ej tränat på hela förra veckan p.g.a tandoperationen. Men nu är jag taggad att börja igen! Dock ej idag för att jag är bedövad i halva käften ;)
Jag följde med Micke igår för att titta på nya springskor till honom. Han hittade ett par och jag passade på att köpa en ny löparjacka . Hittade en ursnygg ! Dock kändes den lite stor idag när jag provade den igen men bättre det kanske än att den är för liten. så nu är jag taggad att ge mej ut i löparspåret igen. hmm kanske man ska börja springa på mornarna nu när det är så ljust och fint. Iallafall de dagar jag börjar kl.9 :)


 


Under ombyggnad

Bloggen är under ombyggnad under söndagen.


Blåbärsgröt







Jag hittade ett urkul recept på blåbärsgröt i fitness magazine.

1 port.

2 dl vatten
1 dl rågflingor
1 dl frysta blåbär
1 krm salt
1 banan

Mät upp vatten , flingor, blåbär och salt i en kastrull och rör om.
Koka upp och låt småputtra under lock i ca 5 min. Rör om då och då.
Toppa med skivad banan!
Serveras med mjölk och ät gärna en näve med sötmandel till.


Proteindrink


En god proteindrink som jag hittade på lite bara sådär ;)

Proteinpulver jordgubb enligt måttet på burken (Fungerar säkert med fler smaker men jordgubbssmak är vad vi har hemma).
en halv banan
en näve blåbär
mjölk (fungerar säkert med vatten men det brukar vara godast med mjölk)

Mixa ihop allt och sedan häll över i shakern och skaka om.
Urgott och mättande!



Kakaobollar!



En vän till mig gav mig detta recept.

Jag försökte mig på att göra kakaobollar idag. Jag har inte smakat på dem än för de ligger i kylskåpet. men jag hoppas de blir goda iallafall.
Eftersom jag inte har någon mixer så blev det nog inte riktigt som det var tänkt och jag hittade inga dadlar i affären. Så jag hoppade över den ingrediensen. Nötterna misslyckades jag lite med eftersom jag köpte lite fel sort. Kom hem och såg på baksidan att den nötblandning jag köpt faktiskt innehåller socker :/ Hela poängen är ju att dessa Kakaobollar ska vara lite nyttigare. Nåja :) Jag vet ej om de ska vara i kylskåpet eller ej men jag ställde in dem där en stund iallafall;)


Mixa
Banan 2 st.
Blandade nötter 2 dl
dadlar 2,5 dl
russin 1,5 dl
kokos 2,5 dl

Rulla till bollar i kakao. Några msk.



Framtidsmål

  • Utbilda mig till förskollärare
  • Gå någon typ av PT utbildning
  • Tävla inom fitness/styrketräning i framtiden och eventuellt testa poledancing 
  • Börja skriva/bli författare
  • Tillverka minst två och max tre underbara och vackra ungar med min fina karl! <3

Sådär. Det ska nog inte vara allt för svårt. Livet är långt ;)


Det känns som att sen jag skrev det där om att jag har 30årskris på facebook och fick råd och sen jag pratade ut med Micke om det så känns det som att en helt ny värld har öppnat sig för mig . Så underbar känsla !! Jag känner mig inte alls lika stressad längre. Livet tar inte slut vid 30. Det börjar vid 30! För då har man nått , förhoppningsvis, en särskild mognad och självsäkerhet som man inte haft tidigare. Snart är jag där och det känns så skönt att vara vuxen och finna harmoni och välmående i livet. Och att MÅ BRA!
Alla har vi våra svackor men det viktigaste är att man kan ta sig upp ur dem och väga positivt mot negativt :)



Förändring :)


Som sagt så syns det redan på kläder ;)
Kommer i kläder som jag förut tyckt varit lite för trånga och kläder som suttit bra börjar bli lite för stora;) Underbart!
Men, nu när jag sitter och letar bilder så hittar jag inga bra där jag ser småfet ut på;) Fan hehe. Skönt då kanske man har fått bättre självkänsla ändå trots allt :)



2010 skulle jag tro! på Moonshine.



 

Förebild!! Rock at sea kryssningen November 2011!! Knubbig :P





Februari 2012 - nog för att jag har svart på mig ;) men lite skillnad är det !




Träning


Jag har ju tränat länge på gym. Sedan jag gick i gymnasiet. Men det är först på senaste tiden som jag har börjat ta det på allvar. Sagt hejdå till sena lördagskvällar och fester som man kanske egentligen inte ville eller behövde gå på. Då hade jag ett behov av att vara överallt. Nu har jag ett behov av att finna mig själv och må bra först och främst. Resten får väll komma naturligt. De riktiga vännerna finns kvar ändå :)
Jag började träna ordentligt i oktober 2012. Jag började det med att byta gym. Den trevligaste och bästa träningsanläggningen ever! World class i Sundbyberg! 
Mina mål är att få bättre kondition, bli stark och orka mer. Ha en stark, muskulös,  vältränad och välformad kropp! och framförallt äta rätt och undvika alkohol så gott det går. Hur mycket jag vill förlora i midjemått m.m. är ännu oklart men det vore kul om skillnaden blev stor;) Min målvikt ligger runt 63 kg. Som jag vägde för 6 år sedan. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra i framtiden men funderar deffinitivt på någon typ av tävling inom tyngdlyftning , PT utbildning eller liknande. Poledance vill jag testa på också ;)  Springa vårruset igen ska jag göra. Tjejmilen hade jag tänkt anmäla mig till i vår. så får se vad framtiden har att bjuda på :)

Startvikt : 72 kg! Från Oktober till februari har jag gått ner 4-5 kg!
I Januari tog jag de första bilderna (före-bilderna). Jag lägger dock ut bara en bild för de andra är så otroligt pinsamma . 
Sakta men säkert går det nedåt ;) Mest märks det på centimetrarna. Jan-feb förlorade jag te.x 4 cm runt magen/midjan!
Jag mäter mig en gång varje månad och ta bilder kommer jag göra kanske var tredje månad eller så. Väger mig gör jag en gång varje vecka men skriver ner det en gång i månaden i min träningskalender. Ordning och reda ska det vara;)


 



I April är det dags att ta nya bilder och det ska bli spännande att se hur förändringen ser ut på bild. För förändringar har jag märkt i kläder , centimeter, vikt och kommentarer :)


Lyckan, det är att vara sig själv och ingen annan!


Idag har jag haft en bra dag faktiskt. Jag sov knappt något inatt . Fullmånens fel! För jag sover bra annars ;)
Men, det kan även vara för att jag inte har tränat på hela veckan. Jag sover så himla mycket bättre när jag tränat.
Idag känner jag mig stark innuti. Idag känner jag mig som en stabil människa och en bra pedagog.
Det kanske enligt somliga låter ytligt, men jag tror det är mycket på grund av träningen. För den hjälper mig verkligen att må bra. Det märks i mitt humör på jobbet och på fritiden. Jag blir som en helt ny människa och det är helt underbart att känna så!

Äntligen fredag!

jag fastnade här igen ;) Jag tänkte lägga upp lite nya bilder m.m. Det mesta angående min träning. Jag har tänkt på detta med min blogg och jag är taggad att få sätta igång :)

Lite senare tänkte jag gå och handla lite . Hade tänkt göra lite fredagsmums ;) Nyttigare sådant, förstås! Receptet har jag fått av en kompis .Lovar att lägga upp det i min blogg när jag gjort dem :)

Imorgon ska jag och Linnea på Loves dop. Jag ska få låna pappas bil dit. Nervös! Jag har inte kört något sedan jag klarade uppkörningen :/ Sedan December alltså. men men. Det kommer säkert gå bra. Jag måste ju köra så. Just ja det har jag ju inte skrivit om i min blogg hehe.
Jag har hållt på 4 och ett halvt år med körkortet. Snacka om vad glad jag blev när jag klarade uppkörningen. Vilken lättnad och vilken lycka. 200 kg sten lyftes från mitt bröst på en gång.


Hej så länge och trevlig helg <3



Nu gör vi ett nytt försök


Sådärja. Då var det dags igen.
Jag har inte skrivit sedan min älskade farfar for till himlen. God bless his soul <3

Jag ska verkligen skärpa mig nu. Det går alldeles för lång tid mellan gångerna som jag skriver.
Jag skulle vilja skriva lite mer om min träning och göra om min blogg lite grann. Det skulle vara otroligt roligt om folk började läsa den ;) och om jag kunde inspirera andras träning m.m.
Bloggen är ju faktiskt fin som den är. Och rockabilly , jänkare m.m. är ju faktiskt en stor del av mitt liv fortfarande . såklart ! Men, det är även träning. Så jag får se hur bloggen kommer se ut inom en snar framtid;)
På tal om träning. 
En vän till mej skrev en sak på sin status på facebook som jag känner igen mig i och vill därför poängtera;  Jag tränar inte för att jag känner mig tjock m.m. Det är ett stort intresse för mig för att jag tycker om att känna mig stark och må bra och för en gångskull lyckas med någonting i livet. Det är inte mycket jag lyckats med i livet hitills. Eller "känt mig bra på". Men nu har jag verkligen funnit mej själv i träningen och vill bara fortsätta och fortsätta eftersom jag faktiskt ser resultat ! Jag får väll skylla mig själv om folk tycker det är trist att jag skriver om träningen hela tiden och är tråkig som inte festar så mycket. Men detta är jag. jag har inget intresse av att supa ner mej och må skit flera dagar efteråt som förr i tiden. så det så ;)
jag vill bli stark , skitsnygg och vältränad. inget kan stoppa mej ;)

Självklart kommer jag ju inte sluta åka på bilträffar och åka raggarbil ;)

Nu ska jag nog försöka mig på att göra om min blogg lite. Vi får väll se hur det går;)

Puss och kram / Sweet Em



RSS 2.0