längtar

jääj..
måste bara säga att jag längtar ;D
ska till London måndag14/4 med systeryster Linnea och våran vän Anette :D Linnea ska dit på typ repotageresa genom skolan, så då passar jag och anette på att åka med:) resan var jättebillig.fast vi bor på vandrarhem då. å rummet är för tio pers:S men det kanske är ganska kul också.få träffa nya människor också ju:)
så jag har tagit ledigt från jobbet fyra dagar. blir skönt att komma bort ett tag.. och det kan nog vara nyttigt att jag och micke är ifrån varandra lite också. så vi saknar varandra lite lixom:P
och veckan efter London, den 25/4 är det äntligen dags för gaddning :D det längtar jag också till hihi.. kommer göra så sjukt ont :P men jag klarar det för jag är tuffare nu än förut haha

ja ananrs har inget speciellt hänt..
eller jo. jag och Linnea var ju hos pappa på under påskafton på högmarsö. sov där över natten. staffan var med där också,våran styvstorebror :D han är jättesnäll å trevlig och roligh.. har aldrig riktigt umgåtts så mkt med honom innan.. åh jag som alltid velat ha en storebror å nu har jag en :D

ja jobbet går la framåt :P

nä gud nu ikanske man skulle sova..

snart blond nu föresten:P det är redan ganska blont. blekte det en gång till förra veckan typ.

puss hej

jag är bra

nu har jag skrivit en "jag är bra-bok"-- det är som en dagbok som man skriver i varje kväll..nåra saker under rubriken "bra".bra saker man gjort under dagen.
anda rubriken är "tack".där skriver man ner saker man är tacksam för.antingen för saker som hänt under dagen eller i allmänthet..sista rubriken heter "hjälp" och där skriver man saker man vill ha hjälp med för att klara av kommande dag..
denna bok blir lite grann som att be till en högre makt faktiskt.. skönt på något sätt..
och självklart är detta ett tips av Mia =) jag hoppas att det ska fungera...

skillnaden mellan självkänsla och självförtroende

Om man slår upp ordet "självförtroende" i en ordbok står det följande :"stark tilltro till den egna personlighetens förmåga att prestera". Det betyder att man tror sig veta att kunna få saker gjorda, uppnå sina mål osv.
Slår man upp ordet "självkänsla" står det: "Medvetenhet om den egna personlighetens värde" dvs. mitt eget värde i mina egna ögon eller hur det faktiskt känns att vara jag.

Läser just nu Mia Törnbloms första bok "självkänsla nu!" börja nästan gråta på vissa ställen i boken när jag inser vissa saker:(  har även varit på en utav hennes föreläsningar med jobbet. Mycket av det hon tar upp fångar mej och jag känner igen mej så otroligt väl. och känner att jag faktiskt behöver en rejäl dos självkänsla! många inser inte hur stor skillnad det är på självförtroende och självkänsla. knappt jag själv gör det trots att jag läser hennes bok och har lyssnat på hennes föreläsning.
Men jag har iallafall kommit överfund med att det inte går att leva utan självkänsla. man kan ha ett jättebra självförtroende men dålig självkänsla. och då funkar det helt enkelt inte.
jag ska ge er ett exempel .. en tjej(eller kille) kan tycka att hon/han själv ser jättebra ut och kanske t.o.m är plastikoperad. men sånna personer blir sällan nöjda. de vill bara operera sig mer och mer.alltså har de bra självförtroende men dålig självkänsla, efterrsom de känner att de inte duger eller kanske t.o.m tror att deras partner inte älskar honom/henne om de inte är tillräckligt snygga!  va jobbigt det måste vara att leva så :S jag kan erkänna att jag faktiskt också kan vara sådär. och det skrämmer mej :S micke påminner mej ständigt om att jag är fin som jag är och att jag inte behöver sminka mej m.m. men ändå gör jag det.varför då?? jo, för att jag själv vill känna mej snygg och för att andra , framförallt tjejer, ska tycka att jag duger och för att jag vill vara lika snygg som dem.. varför vet jag inte.. dålig självkänsla? absolut!
jag vet att jag alltid har haft det. mer eller mindre.. jag har inte varit mobbad. men folk verkar ha tagit avstånd från mej.. :S kan det vara min dåliga självkänsla?
människor med dålig självkänsla oroar sig mycket för att bli ensamma, svikna m.m. och det är faktiskt ofta just precis vad de blir tillslut..
och har ni någon gång varit med om att ni sitter tillsammans med , vi säger nåra vänner, och ni känner er ganska snygga och lite överlägsnaoch faktiskt ganska smarta just då.. men sen när det kommer in en till person och praktiskt taget tar över ,verkar duktigare än dej och dessutom är snyggare, känner ni er underlägsna och blir genast väldigt tysta och lite småsura ?? det är ännu ett exempel på att man har bra självförtroende men dålig självkänsla..
sådanna här saker borde man tänka på .
jag har en lång väg kvar..men jag hoppas att jag lyckas.  och jag vet att min svartsjuka och oro enbart består av dålig självkänsla. jag har så jävla svårt för att ta emot kritik. både bra och konstruktiv.  te.x idag på jobbet kändes det som att jag gjorde precis allting fel :( men jag försöker tänka konstruktivt. jag är bra. jag duger som jag är.det gör jag faktiskt. men jag får inte glömma bort det. jag är emelie och ganska bra.. eller är jag verkligen det?  jag känner mej inte så bra :( kan inte så mycket grejer.. fast efter att ha läst klart boken kanske jag kommer vara bra på en massa saker:P
man kanske inte ska tänka så mycket.. livet kanske blir bättre då.. men jag är sån. det bara är så..
jag har alltid trott att meningen "du kan inte älska någon annan om du inte älskar dej" bara är påhitt och bara nått man säger. men det stämmer faktiskt.
jag orkar inte gå omkring och vara rädd och orolig mer:( jag kommer fan bli knäpp. riktigt knäpp! mej jag har gjort det så länge så att det har blivit en vana.
nu är det dags att ta tag i mej själv haha:P
en bra grej när man mår dåligt är att tänka på nån som man verkligen står nära och som alltid finns där. jag tänker ALLTID på min syster , Linnea, när jag är lessen och mår dåligt. för hon finns där alltid. då blir allt genast lite ljusare..
nä ush nu pladdrar jag på en massa:P
jo en sak till.. jag älskar skvaller.. vem gör inte det?  men nu är det såhär att det ofta är de med låg självkänsla som snackar skit, för de vill ha bekräftelse och vill ofta för stunden känna sig lite bättre än någon annan för att den är dålig.
jag tror att det är ganska lätt att läsa av personer. tänk såhär, om någon är tjurig, arg, m.m. mot dej, så finns det ofta något annat som ligger bakom att personen är så. dålig självkänsla. eller att personen mår dåligt. för en person som mår bra, riktigt bra, är sällan sur och arg. tror jag iallafall. möt då denna person med ett leende iställt för att bli sur tillbaka.
och det bästa att göra när man har en fiende , det är att önska honom/henne ett långt och lyckligt liv.! jag tror faktiskt att det fungerar, för då har man lixom avbelastat sig på något sätt och slipper gå å vara sur och arg och tänka på den där personen hela tiden.och försök se framåt!  och alla kommer vi alltid stöta på motgångar. hur vi än gör.. men jag tror att vi måste försöka bearbeta dem istället.. för det blir faktiskt alltid bättre. på något jävla sätt..
jag har kommit på att det är dem man står närmast som det är svårast att lita på , eftersom man är rädd att bli sviken av just dem.. tror man måste försöka tänka bort det där. och inte tänka "tänk om"..

ja det finns mycket man skulle kunna ta upp inom självkänsla :P  och jag kommer säkert skriva ännu mer om detta när jag läst färdigt boken. och bok nr två:P

haha ska fan bli psykolog:P
och även fast jag skriver allt det här, så betyder inte det att jag gör på detta sätt..men jag ska jobba p ådet.. en vacker dag så ja:P
tack till mina vänner som finns där för mej! <3
kom ihåg; påminn dina nära och kära om att de är fantastiska och underbara och är precis allt det där bra för att de duger som de är.

                                             
älsklingen!                                          anette! <3                                    bästa vänner 4-ever!jag å min tvlling=)hihi


Sometimes I wish I was someone :(


mm å det är sant...

kanske borde lägga ner dansandet te.x... är ändå inge bra.. å man kan inte lära gamla hundar sitta..
önskar jag bara vore bra på nått. önskar jag vore nån. men jag är ingen.. bara emelie:( bläää..
blir nog bättre när jag blir blond :P orkar inte vänta mer .tar ju sån jävla tid :S gjorde blonda slingor i fredags iaf.. så det blev lite ljusare. så har jag köpt en ny plattång som är mycket bättre så nu kan jag göra en sån där riktig lugg som jag hade efter att jag varit hos frissan på Sivletto:)

Ja dagen har varit bra iaf.. hade tänkt städa, men så vakna micke efter att jag försökt få liv i honom å kom med förslag om att åka till stan.det tycker jag lät som en bra ide;)
vi gick runt å kolla lite mest.. jag hittade äntligen första filmen om "Merlin" :)
sedan kolla vi lite till innan vi bestämde oss för att äta på Pizza hut;P fast vi skulle faktiskt ha käkat i hötorgshallen. men det var smockfullt med folk och otrevlig personal där så..

ja snart är våren här iaf... å igelkottarna kommer ut;) micke skicka två jättesöta bilder till mej precis hihi..och rosenbuskarna här ute har börjat blomma såg jag idag.. 

                            
image108
                                       

image106

gladare än gladaste lyckopillret


har ni upplevt att hjärtat ska hoppa ut från bröstet  och gå i tusen bitar?..ar ni nånsin känt sådär?? 
nu vet jag , att våran är kärlek är starkare än starkast. jag lever, och jag är riktigt lycklig!  nu vet jag att jag inte skulle kunna leva utan dej.. jag behöver verkligen dej.
jag älskar dej till världens ende . *hålla om*// din ängel
kan inte beskriva...

kärlek

image95

längesen

ja nu var det ju ändå ett tag sedan.. jag fick order att uppdatera min blogg så att hon skulle ha något att läsa hehe:)

ja vad har hänt i veckan.. jag har jobbat å dansat.. det vanliga typ:P blir allt mer trött på ungarna varje dag .. å jag avskyr alla dessa jävla regnkläder,overaller å skit.

Idag har jag klippt mej  på Sivletto:) det blev bra.. klippte upp det lite bara å sen så lugg:) passade på att köpa en ny jacka och handdväska när jag ändå var där hihi:P
sedan köpte jag hårrullar eller vad det heter på Åhlens. å en rund borste. måste ju börja styla håret nu:P
ikväll har jag å micke käkat tacos. mums:) sedan blir det väll bara en lugn kväll antar jag..

puss hej


galet

Denna helg har vart helt galen typ:P haha..

i fredags var jag hos linnea på inflyttningsfest..var ganska många där .. hur kul som helst.. lite mkt vin bara men men:P sedan blev det så att vi drog ut ändå trots att vi inte skulle det från början. åkte till Debaser i slussen. å jag blev helt överlycklig när vi kom dit å jag såg att det var rockabillykväl :D träffa Natta och Pelle där också. å såg nåra andra jag känner igen också-..-.jätterolig kväll iaf som sluta med att jag tog en taxi hem :P hehe..
micke hade varit ute med jobbet , men kom hem tidigt så han var hemma när jag kom hem..

i lördags tog jag det lungt på dagen..på kvällen åkte jag till anette å sandra å käka middag å drack vin.. blev utgång trots att det inte riktgit var meningen att jag skulle det:P micke var på båmässan, så han hade börjat dricka öl redan vid tre tiden på¨dagen haha galning..sen var han ute med nåra kompisar å drack öl.igen haha.. senare, vid tolvtiden typ , mötte vi honom i sumpan och drog till garbos en stund..sandra blev helt såld på musiken å allt typ:P men jag å micke gav upp ganska tidigt och gick hem å myste istället ;)

idag söndag var vi in till stan en stund.. micke köpte nåra tidningar och jag hittade lite filmer och böcker.. bla. så köpte jag en rockabilly bok. ett måste att ha i bokhyllan:P
ja det har vart en rolig helg detta.
bilder kommer nog senare :P och på bilddagboken.se isåfall. emelpemel heter jag där.

puss hej

image94

RSS 2.0