Kärleken är

Benjamin Buttons otroliga liv



Jag och Micke såg precis fimlen "Benjamin Buttons otroliga liv".
det var en vacker och sorglig film som verkligen är värd att se! ser du den så inser du att födelsen och döden faktiskt påminner om varandra.du kan inte se så bra.du kan inte gå. antagligen minns du inte speciellt mycket från ditt liv när du dör och du kan ju inte veta något om livet som nyfödd. och en sak lärde jag mig: Kärleken är oföränderlig. kärleken är evig ,trots de motgångar du möter på vägen. om du förlorar en kärlek så kan du alltid ha som tröst att kärleken inom dig själv faktiskt finns kvar och att du fortfarande har så mycket mer att ge.
och det viktigaste är inte hur du levt ditt liv. det viktigaste är att du har levt det.  
en del dansar. en del är sjömän. en del är bra mödrar. du är värdefull oavsätt vad du sysslar med.  
mer kärlek till folket! <3

(och Brad Pitt och Cate Blanchett är helt otroliga som skådisar. vackra också;) )

jag ville bara skriva det:)

/SweetEm




 











Smått irriterad


Missförstå mej nu inte. men jag måste skriva detta för jag är faktiskt upprörd nu.
Jag, eller Micke rättare sagt, läste om en muslimsk man som kommit in i riksdagen. en muslim som tycker att det är okej att slå sin fru och dessutom ha 4 stycken. och hans största fråga är hur han ska få igenom Islam i sverige!eller hur man ska anpassa sverige efter islam typ.
jag förstår inte hur sveriges befolkning kan tycka att det är okej? det måste de ju göra eftersom han kommit med i riksdagen. okej visst sverige är mångkulturellt och det köper jag. men ett enbart muslimskt sverige? det låter faktiskt inte så kul. om det nu var så han menade. det kan lika gärna sluta med inbördeskrig och jag vill inte ha krig och elände som det är i många andra länder:( 
däremot tycker jag att folk har rätt att få leva hur de vill. så länge de inte tvingar på andra att också leva så.
jag vill att sverige ska vara ett svenskt, mångkulturkellt land. inte enbart muslimskt. är jag rasist då?? nej svarar jag då. jag har också min tro och kultur som jag lever efter. jag vill inte förlora det. alla behöver vi något att leva för och det kan man aldrig ta ifrån en människa. jag älskar mitt land och vill att det ska fortsätta vara svenskt. är det något fel med det??
så alltså många säger att SD är främlingsfientiga. visst det kanske de är jag vet inte så mycket om dem. men vad är då den där muslimen som vill göra sverige muslimskt?? förtryckt?
nää rasim kommer från olika håll och folkgrupper och inte enbart sånna som te.x Sverigedemokraterna och är lika fel överallt.
jag håller verkligen med om att man ska hjälpa människor i nöd.  men det går inte att vara för snäll för då blir man utnyttjad.
ja man får väll se hur det blir i framtiden i detta land .
Hej Cirkus Sverige!  / Emelie

Skräcködla


Jag ser sådär sjukt röd och ful ut som jag alltid gör på gymet när jag tränat och märker med förtvivlan att jag börjar se gammal ut i jämförelse med en blond, söt liten sak, som jag dessutom såg förra veckan också. mellan arton och tjugo år är hon nog och inte alls lika röd och ful som mig utan tvärtom väldigt snygg.  hu jeda mig. okej då jag kanske inte är gammal. men , Hjäääälp, vuxen! när jag var yngre ville jag se vuxen ut för jag tyckte att vuxna kvinnor i den åldern jag är i nu såg så snygga och fräsha ut. nu är jag där men ser inte alls ut som jag föreställde mig :( får väll tåla att jag ser ut såhär ;)
däremot så frågade busschaffören mig tidigare på dagen ifall jag var under arton. så hoppet kanske inte är ute helt iallfall :P
En bra sak med denna dag var iallfall att jag köpte en snygg tröja på åhlens efter att jag varit på körskolan. jag köpte den i all hast i tron om att det skulle bli kallare senare på kvällen . ack så fel jag hade. det känns fortfarande som sommar ibland tycker jag:)

Idag skickade jag in att jag vill premunera på "illustrerad vetenskap". Det står väldigt intressanta saker i den tidningen. jag har blivit mycket mer öppensinnad och vill lära mig massor!
läste föresten att de hittat fler djurarter! är vi möjligtvis inne i en ny revolution?:) jag menar, det kanske finns en anledning att det dör och kommer dö en massa djur och samtidigt skapas nya?
jag tror att vi ska sluta oroa oss för jorden och miljön. den har sin gång och har tagit död på djur förr och det är inte konstigt om de gör det igen. t.o.m. vi människor kommer att dö ut förr eller senare. sen att vi skyndar på processen för att vi är så jävla korkade är ju en annan sak. tänk om vi såg ut som varaner istället. de är balla föresten. livs levande dinosarier! för dinosarierna kallades ju faktiskt för skräcködlor. så ni som säger att de dog ut , det gjorde dem inte. de krympte ;)


Om du inte har någonting att göra så kan du ju alltid förändra världen!

7 sätt att förändra världen på:

1. Skriva en bok.
2. Hjälpa sjuka och fattiga.
3.Bli politiker
4. Jobba med barn och ungdomar
5. Arbeta med och läsa om astronomi och flyga ut i rymden.
6. Läsa om allt mellan himmel och jord och se på bra program .
7. Ha ett väldigt stort hjärta!

Glöm aldrig att barnen är våran framtid!

Hej hej / SweetEm







Den köpte jag fast svart och vita ränder istället för beige:)








Oj oj oj..


just nu känns riksdagen som ett dagis..
jag har förstått det som så att ingen vill samarbeta med SD. men nu är det så verkligheten ser ut att folk har röstat in dem i riksdagen. nu får man väll göra det bästa utav situationen.
blir så trött på politikprat. jag vet inte så mycket om SD och inte politik överhuvudtaget, men att politikerna behöver ta tag i sverige i alla olika ämnen är bara sanningen. så vi får väll se om SD sköter sig bra.

Jag såg en reklamskylt från SD som någon/några hade klottrat på och skrivit: "slakta svennarna"! det gör mej verkligen ledsen och arg:( det är okej för folk att skriva så, men det är inte okej om någon skulle skriva "slakta invandrarna". tycker det är lite konstigt.. 
 
jag tycker om alla slags människor och tycker självklart att alla är välkomna hit. om de sköter sig.
det borde vara som folkpartiet säger; låt dem lära sig svenska och komma ut i arbetslivet mycket snabbare och innan de fått uppehållstillstånd så tror jag att det lönar sig för alla. alla människor är värda en chans att visa vad de går för.  

sen så kommer aldrig samhället blir sådär underbart som alla drömmer om. men det handlar om att samarbeta antar jag. ingen ska behöva usättas för våld, våldtäckter, orättvisor mm. vilket land man än kommer ifrån eller vilket ursprung man än har. ingen kan älska alla, men man ska visa respekt för alla medmänniskor. både folk som bor i landet och som kommer till landet som invandrare. 
 
det är en skruvad värld vi lever i. det bästa kanske är att försöka hålla sig utanför den.


Så mycket starkare

 

Igår blev det en bra kväll trots allt. jag hade velat åka till Rough stuff. men blev inte så för att man var tvungen att registrera sig på hemsidan. fast jag hade ändå kunnat komma in fick jag veta sen. men men. hade ändå ont i magen så var nog likabra att jag tog det lungt .

jag var på bio med Linnea och Marie.saga biografen på kungsgatan. mysigt med en lite mindre biograf.
Innan filmen började så visade de en trailer om en fim som heter "så mycket starkare" som , antagligen, handlar om svenska ungdomar i en högstadieskola. Precis innan upptäckte jag att det satt två tjejer i raden framför oss som har gått i samma grundskola som mej (gick i en årskurs 1-9 skola). De var bland de populära i skolan har jag för mej. jag var nämligen en outsider då. det kändes lite märkligt att se reklamen för denna film precis efter att jag hade blivit påmind om just min tid i högstadiet. Det kändes som ett typ av tecken. att jag är så mycket starkare nu än då. att jag klarade mig genom den , säkert hemskaste, tiden utav mitt liv. och att jag nu faktiskt står på egna ben. Lite förvirrad dock, men ändå så mycket starkare! och jag har min familj, några få men nära vänner och en sambo som älskar mig för den jag är. dessutom , utan skryt, så är jag faktiskt snyggare än dem. har sett fler personer från den tiden och de ser inte speciellt märkvärdiga eller snygga ut längre. snarare tvärtom. det är oftast de personerna som inte har någon framtid. då ansågs det tufft att skolka och ha dåliga betyg. men i framtiden så är det dem personerna som blir nobodys. som säkert lever kvar i deras små bubblor och tror att allt som hände på högstadiet är avgörande för hela livet. men så är det inte. man kan ändras. och även göra skillnad.
jag lovar att om någon av dem skulle se mig så skulle de tänka och säga till varandra :"hahaha kolla där är hon om vi kallade för ********* och som såg konstig ut".  men vet ni vad. jag bryr mej inte ett skvatt om det längre. jag var annorlunda och kommer alltid att vara. men jag är så mycket starkare än er!


Filmen vi såg hette "Bröderna Karlsson".en svensk komedi. med bla. Tuva Novothy i huvudrollen . Jag tycker att hon är så söt :) och bra skådis också förstås. filmen handlade om två tvillingar som finner varandra i vuxen ålder. i en del utav filmen så beskriver Niclas för sin bror Hans vad han läst i deras mors dagbok. Det stod att hon hade varit tvungen att lämna bort Niclas när de var 10 månader ungefär. Hans hade letat och letat efter sin bror. krypit omkring på golvet , under bordet , bakom soffan utan att hitta honom. det fick mina ögon att tåras av sorg. tänk om jag förlorade min allra bästa vän. tänk om mamma hade gjort samma sak. tänk om jag inte hade haft min älskade tvilling eller att hon försvann. jag skulle inte kunna leva då.
Så , ta vara på de ni har omkring er. en dag kan de helt plötsligt vara borta och då kan det vara försent..

jag var hemma ganska tidigt. Mitt hjärta hade köpt "Ben and Jerry" glass till mej som han vet att jag älskar:D den med vaniljglass, marsmellows och isbjörnar utav vit choklad :)
Jag tittade lite på parlamentet special. de är bara för härliga.
sedan såg jag på den fantasiska men hemska filmen "Stulna år". Tre utav mina favoritskådespelerskor är med i den filmen; Angelina Jolie, Brittney Murphy och Viona Ryder. och även Woppie Goldberg.
många snygga och bra skådespelerskor blev det att se igår alltså:)

Imorron ska det bli skönt när riksdagsvalet är över. jag förtidsröstade i fredags och idag ska jag följa med Micke när han ska rösta :) så blir väll en liten promenad sen:)

Kram / SweetEm






Höstmys

I skrivande stund:
Jag ÄLSKAR hösten!
det kan ingen ta ifrån mej. trots allt så gör jag faktiskt det. det måste jag erkänna:)
jag har precis gjort en äppelpaj och tänt lite ljus här hemma. det blir genast så mycket hemtrevligare.
micke bara sover och sover;) han blir nog glad när han vaknar och får smaka min paj:)


och än så länge så fortsätter jag att tjämpa med mej själv.
borde det inte vara onormalt att inte känna sig själv när man fyller 25 år om 4 månader?
jag kom på ytterligare en sak här om dagen. det är ju bara ungefär 1 och 1/2 år kvar tills vi ska ha 10års återträff med Råsundaklassen. Jag kan inte förstå vart tiden tagit vägen. 

och då kommer jag att tänka på en sak som verkligen har börjat fashinera mej; Rymden! och just våran planet. hur den bildades. om alla fantastiska djur och arter. om tron angående liv på andra planter.  det kanske låter töntigt. men jag skulle vilja bli astronom! och allra helst åka ut i rymden förstås.
när jag klarar körkortet så tänker jag söka till kurser inom det ämnet. det är alltid intressant att lära sig nya saker :)  kika på stjärnor är en sysselsättning som jag nog inom kort tänker ägna mej åt;) religon är också intressant. och historia. även fast det är lite rörigt. tur att jag har vårat stora lexikon brevid sängen för tillfället;) nämen jag tycker verkligen om att lära mej saker nu. ska nog bli lite mer öppen för det:) jag tror livet blir roligare då..  
och för att gå från det ena ämnet till det andra; politik!
jag har aldrig riktigt brytt mej . men i år känns det som att jag vill försöka engagera mej lite mer. (det är andra gången någonsin som jag får rösta).  jag kan inte alls mycket om politik men hoppas iallafall att rätt parti "vinner" och att det blir bättre i sverige framöver. det har ju iofs blivit bättre de senaste 4 åren så jag fortsätter nog att hålla mej åt höger ;)

har bokat biljetter nu så jag får träffa min älskade Anette och lilla Tristan! <3 . så fredagen den 8.e oktober så flyr jag storstan upp till Skellefteå. synd att det blir över helgen bara:( nattåg känns sådär dessutom. men vad gör man inte för sina vänner och sitt fadderbarn hihi :) tristan ska ha sitt dop då.. längtar massvis!!!

Nu blir det Idol!!


bye bye äppelpaj / SweetEm




Vilse


Vem fan är jag egentligen?

jag vet inte hur jag ska se ut, vara eller göra för att bli nöjd:/
jag älskar rockabilly och raggarkresten. men jag kan inte göra sånna där snygga frisyrer som många har.
jag har inte råd att köpa en ny klänning varje vecka. jag är inte särskilt snygg heller.
så kanske jag borde sluta att försöka vara någon jag inte är?
och bara... vara..
och framtiden då? hur det bli med den?

jag klarade inte körkortet. drygt som fan. vill bara klara det så jag kan ha en egen jänk som visar vem jag är och börja göra de tatueringar jag vill. men det går inte nu :/

Lite förvirrad.


RSS 2.0