filosofi

jag har tänkt på en sak..
Tänk om den verklighet vi upplever egentligen inte är den verkliga värld vi tror att vi lever i?
tänk om vi egentligen drömmer. Eller att någon drömmer om oss och att vi bara är någons dröm.
eller, så är man , eller hmm vissa/jag egentligen sjuk och bildar min egen verklighet när det egentligen inte alls är som jag tror :S
huuh..va läskigt egentligen när man börjar tänka så..
fast om jag vore sjuk, då skulle jag inte kunna tänka så :P kanske..
ingen vet
egentligen.

ååh.. jag vill tatuera meeej!! så himla sugen.. har så många förslag jag vill genomföra dessutom.


märkligt


foto: Linnea Sundberg

Hej !

Ja nu har jag ialalfall pratat med chefen på jobbet.. hon föreslog att vi i arbetslaget skulle prata med varandra om problemet.. hmm. jag vettefan om det kan bli någon bättring. Det är svårt att lära gamla hundar sitta. Men jag är lite lättad åtminstone. Ska prata lite mer om det på lördag. Jobbar nämligen då eftersom vi har planeringsdag :S fattar inte varför vi ska ha det just då. ..
På tal om jobbet. Mickes grannpojke har börjat hos oss :D vilket sammanträffande att han skulle börja just nu liksom haha.. föräldrarna var lite chockade men tyckte det var jättekul.
För visst känns det konstigt när två världar möts ?
det verkar hända sånna liknande saker i mitt liv just nu.. Konstiga tillfälligheter och möte med personer som det verkar ha en betydelse att jag träffar. Personer som det visar sig att jag kunnat träffa eller varit nära en tid bakåt. Slumpen? njae.knappast. ödet? ja jag skulle tro det faktiskt. Vilka orsaker det vet jag inte. Hur länge de finns kvar eller om de ens gör det , är en ennan historia.
 



foto:Linnea sundberg



Idag har jag städat och kastat en massa tidningspapper m.m. och slängt ut julgranen. skööönt! nu är julen verkligen över. det är lite märkligt bara att jag inte haft några kulkänslor alls. kanske lite grann när jag var hos pappa. men annars ingenting. så nu ser jag bara fram emot detta året och hoppas att det blir bättre än det förra.. 
gick t.o.m. ner i källaren och ställde undan jullådan, trots att jag är livrädd för att gå ner där. dessutom kom italienaren hem och börja gorma och leva rövare . Han brukar göra det ibland. Han är nämligen väldigt ensam och typ scizofren :S jaja.. bara han inte kommer in hit så blir jag glad haha :P

Jag är så stolt över min syster. Jag önskar att jag också vore lika duktig som henne på massa saker. Så har det alltid varit sedan vi var små. Hon har alltid varit duktigare i allting.Kan det kanske bero på att jag inte ger mig in i det lika mycket som hon gör? eller att jag känner mig dålig? äsh. jag är usel helt enkelt haha..
Hoppas iallfall att jag kommer in på den här skrivarlinjen jag ska söka. Då kanske jag blir duktigare på att skriva också.. Är så trött på att jobba med ungar :( De andra verkar verkligen brinna för det. Jag tänkte på det idag.. Kanske är det därför jag är så trött hela tiden? Att jag liksom inte har glöden .. Visst, ungarna är härliga. men jag känner mig mer som en hönsmamma än en pedagog..

jaja. nu ska jag göra lite mat istället.


bye bye äppelpaj

                                                                                  foto:Linnea sundberg

                     

Helgen, funderingar och en massa godis.

Denna helg blev ganska lugn!
i fredags var jag hos systeryster.. alltid lika myspysigt :) jag blev bjuden på mat och fika. drack även en massa te :D hihi. jag dricker sällan te men med henne kan jag dricka massa :)såg även på en film på tv. "time machine". den var bra faktiskt.har för mej att jag sett den tidigare.

i lördags fikade jag med Kim på Sivletto! åh I love that place! kan verkligen sitta där i timmar och bara njuta!!  på kvällen skulle jag och micke gå på bio.men var inne i stan lite försent:( så vi åkte hem till mig och såg på film på tv.en istället.:) köpte en massa godis också.. sedan skulle vi poppa popcorn också.. men det gick ju mindre bra..två brända kastruller, massa rök och svordomar senare så skickade jag ut M. att köpa färdiggjorda popcorn istället :P

Idag söndag var jag på Cafe solo i solna och fikade med Challis! min lilla skruttgumma.. vi kan verkligen prata om allting mellan himmel och gjord.. vi pratade mycket om framtiden och om våra författardrömmar:)
jag vill verkligen skriva. jag hoppas verkligen att jag kommer in på skolan till hösten.. är såå trött på att jobba inom förskoleverksamheten.det är ett helt ok arbete.. men inget som jag vill göra hela mitt liv..  har funderat ganska mycket på vad jag vill skriva också. och vad min bok ska handla om :)  och om inte jag ska skriva så har jag tänkt ganska mycket på att starta eget :) kom på igår på sivletto att det faktiskt inte finns något 50.talsuteställe i sthlm! bara vissa ställen som har speciella rockabillykvällar.men inget speciellt ställe..så det skulle jag vilja starta. och så kan det vara cafe på dagen :) skulle även vilja gå någon typ av sömmerskautbildning eller kurs. eller åtminstone skaffa mej en symaskin och börja sy:D tänk va kul att sy sina egna kläder :D kan ju inte vara så jättesvårt egentligen :)

kom på en till sak igår också. lite filosofiskt sådär:P  jag tror jag vet nu vad lycka är!
riktig lycka är att hitta sig själv och vara stolt över det. vara stolt över vem man är. allt runtomkring är ju bonuslycka egentligen.. för man kan ju ha allting men ändå inte vara nöjd med sig själv, och då är man inte lycklig.. men är man nöjd och tycker om sig själv så tror jag att man automatiskt blir lycklig. och när man inser att det faktiskt alltid finns någonting som ger en lycklig.. dessutom tror jag att det är viktigt att pyssla med det som man tycker om att göra. det som man brinner för.. Jag brinner ju te.x inte för arbetet med barnen. alltså känner jag mej inte helt lycklig,även om jag är lycklig för vem jag är.. det jag verkligen brinner för är 50.talet/rockabilyvärlden.som jag dessutom vill veta mer om. och skrivandet...
det svåra är att leva upp till allt detta.. att inse att man är lycklig. men bättre att man har åtminstone en sån dag i veckan te.x än ingen alls :)
ens egna problem är alltid störst. men behöver de alltid vara problem? kan det möjligtvis bara vara en själv som ser de som problem?
ja det finns mycket inom detta ämne att diskutera:)
men som sagt. jag tror att bara man tillåter sig själv att vara lycklig så blir man det :) och bara du själv kan bestämma över dina beslut och gå de vägar du väljer. även om jag tror mycket på ödet och att det mesta blir som det är tänkt så tror jag ändå att vägen dit ändå på sätt och vis är du själv formar.samtidigt som jag tror att man inte kan forma sitt eget öde..
det är så märkligt..livet. och hur det liksom formar sig. personer man träffar och hur konstigt det känns att man träffar just dem och hur pusselbitar faller på plats och hur man ser hur ödet leker med ens liv.. jag har sett det många gånger nu. hur ödet på sätt och vis leker med mina känslor. får mig att tänka för mycket och se små tecken överallt.. Hur namn upprepar sig. hur saker bara faller sig in att vara och personer råkar vara på rätt plats vid fel tidpunkt eller tvärtom. och framförallt, hur jäkla liten världen egentligen är. Hur lika vissa personer kan vara ..
så vad eller vem är ödet ? Varför dansar jag denna dans om jag ändå bara gör en massa felsteg och varför kysser jag ständigt dess läppar när det enda jag egentligen vill bara är att nå målet? Ju mer jag gör allt detta, ju längre glider jag bort.. bort från verkligheten.  utan att kunna göra någonting.. bara se på...

nu ska jag fortsätta se på filmen :) "A lot like love"  med aston kutcher. han är såå söt hihi :) har sett filmen innan.. jättebra. bölade i slutet har jag för mej haha:P å hon heter emely som det handlar om haha. som mej;)  har glömt äta middag.men får nöja mig med mitt godis hihi..

puss hej <3



bilden är inte från idag ;) och inte är det på cafe solo heller. haha. men jag och Challis är det iallfall:)

Long time no see...

Ja jag har ju blivit beordrad att uppdatera min blogg ;)
Senast jag skrev var 2008-12-03 . en tid efter kryssningen.Det får fan inte dröja så lång tid haha..
Jag kan väll lungt säga att mitt liv verkligen varit upp och ner sedan dess.
Eller egentligen i ett halvår..
Men men.. jag får väll skriva lite granna om hela året haha..

jag vet inte hur och vart jag ska börja riktigt.. Jag kan iallfall säga att jag har träffat vissa nya människor.. Vissa vänner för livet, vissa bara ytliga kontakter. människor som far förbi som ett hav av olika nyanser. Mitt i allt detta står jag. Emelie. snart 23 år och redan fundersam över livet...

Året började bra. Eller helt okej iallafall. Jag har lärt mig en del faktiskt. Nu när jag tänker efter.. Bl.a en hel del om rockabillykulturen,vilket jag är jätteglad för :) Jag och syrran har fyllt 22 år. festen hade vi hemma hos henne. Det var ganska lyckat har jag för mej. MInns inte så noga..
Jag har känt ångest. Jag har känt förtvivlan. Jag har känt att jag inte räcker till. Jag tröttnade på mitt jobb. Jag började med mitt körtkort.
I april var jag, Linnea och Anette till London. Roligaste resan ever :) tack tjejer ! <3
I juni månad tatuerade jag mig. Min fina pinupa:)
Nån vecka efter var jag till Paris tillsammans med mina arbetskamrater. Också en otroligt rolig resa!
Sommaren började helt underbar. Jag och Micke åkte till power meet , Norrtälje , Mantorp bla..
 den där sjukt varma sommardagen i mantorp känns som flera ljusår bort...
men, jag blev stark.. mitt i allt eläende så har jag aldrig slutat hoppas. På en framtid..
jag blev dumpad, fixade en ny lya och böt jobb i loppet av en två månader.En jättemysig tvåa i abrahamsberg. Med gasspis :D  jobbet fungerade helt okej i början.. men nu blir jag bara trött på ungar. och speciellt på en kollega som kör över oss andra. så jävla trött :/
i slutet av novemvber var jag på tidernas roligaste kryssning. den enda jag varit på men ändå:P 
jag träffade någon..någon speciell. snäll.rolig. omtänksam.. rockabilly .Jag log igen.. Dessutom har vi likadana telefunkenradioapparater! 
ändå kunde jag inte sluta tänka på M.. allt vi varit med om. Alla motgångar och framgångar. Alla minnen. skulle jag våga släppa taget? Jag trodde jag gjorde det. sedan kom det där mailet..
Jag har verkligen velat fram och tillbaka :/  och mått skit för det mesta.. Sedan hände något.. Jag vet inte vad riktigt..
så nu känner jag mej ganska...tom ..


Under julen var Micke med mej och min familj från och till..för första gången på två år hehe =)
Han var med mej , mamma och Linnea hemma hos mig på julafton. Det var jättemysigt att vara hemma hos mej i min nya lya. Jättemysig . förutom att det tydligen spökar. eller spökade..whatever. Slipper jag vara ensam haha. föresten. Jag har även köpt en katt. Daisy. även känd som Majsan som P. började kalla henne haha..
På juldagen var jag , mamma och Linnea hem till Ingela och Bengt. Jag skulle åkt till honky tonk men ändrade mig och stannade kvar hos Ia å benke..
På annandagen var Micke med mej och Linnea till pappa. jättemysigt. och god mat fick vi hihi.
Så julen blev ganska lugn faktiskt..
På nyårsafton var jag och anette hem till Linnea på middag.. Efter det åkte jag raggarbil med Carro och några kompisar till henne. bara killar haha.. Vi hamnade tillslut på Moonshine. Helt okej var kvällen. Lite mycket rom och cola bara haha..
I helgen som var så var jag, Marie, hennes kille och två kompisar till dem till debaser/rocket room. Så grymt kul.. träffade även Johan från uppsala som var där med en polare..Micke kom dit senare också .. helt utan förvarning haha :P
såå hmm ja..
kort och gott. det har varit ett jävligt jobbigt, smärtsamt och slitsamt år !!
men han bryr sig verkligen om mej nu...

 Så vad ska hända sen??  är det bättre att leva livet ensam te,.x?? eller är det som känns fel det rätta egentligen ? eller är det som känns rätt  fel??
nåja.
Det blir som det är tänkt. Och blir det inte som det är tänkt så blir det iallfall som det blir. och blir det inte som det blir så blir det iallafall som det skulle... och vissa saker och likheter kan jag bara inte sluta att grubbla över..
Jag får väll leva dag för dag. Jag har ju trots allt ett helt år framför mig.
Jag har inte så många planer. Bara bli lycklig i stort sett.. 
Jag tänkte även söka till en skrivarlinje på folkhögskolan i sundbyberg.. jag klarar inte av att jobba med ungar så mycket mer..Tereze vill ha med mig till USA.. men jag tror att jag inte vågar.dessutom bör jag inte fly från mina problem längre..

hmm jaja.
nu bör jag äta lite mat.
jag har blivit duktigare på att laga egen mat föresten. :) det har P. lärt mig hehe..

hoppas ni är nöjda nu. ni som ville att jag skulle uppdatera lite ;)



allt mer fastnar jag för 50.talet.. letar ständigt efter fina gamla saker och möbler . bla. köpte jag en hårtork från 50.talet på tradera =) och var på loppis med P.. fanns huur mycket fina saker som helst att köpa.. fler loppisar tack :D

jaja

bye bye

 




RSS 2.0